Kan du være nærværende og KUN iagttage din omgivelser i 10 min ? Svaret for langt de fleste af os er faktisk NEJ det kan du ikke. Der går ganske for minutter før end du har taget din smartphone frem og tjekker de sociale medier, nyhederne, din mail eller noget helt fjerde.

Svaret for langt de fleste af os er faktisk NEJ det kan du ikke. Der går ganske for minutter før end du har taget din smartphone frem og tjekker de sociale medier, nyhederne, din mail eller noget helt fjerde.

Min egen oplevelse er at jeg virkelig ofte ikke griber muligheden for at give min hjerne ro til at restituerer – fordi jeg i stedet kigger på min smartphone.

Lad mig give et eksempel

Her til formiddag var så heldig at have 1 times tid imellem to møder hvor jeg besluttede at tage en gåtur langs vandet i Oslo. På den måde kunne jeg få lidt frisk luft, motion og flytte mig fra den ene måde til det andet. Udsigten på det meste af turen var som på videoen du kan se i dette indlæg. Undervejs tog jeg en kort pause på en bænk for at nyde udsigten ud over vandet. Vandet var blikstille, der var masser af både og flot sceneri at kigge på. Men der gik lige præcis 2 minutter og så var jeg i gang med at tjekke LinkedIn. Her kunne jeg så meget informativt læse om at vi faktisk bør være endnu mere online på LinkedIn for at vores feed bliver godt. Jubii sikke en dejlig besked nu hvor jeg ønsker at være nærværende 🙂

Gå tur langs havnen i Oslo

Hvad er løsningen ?

Jeg er næsten 100 % sikker på at løsningen IKKE indebærer en eller anden smart gadget eller  app. Det handler derimod om DISCIPLIN og HANDLING. Jeg skal beslutte at lade være og det kræver jeg forstår HVORFOR det er en god ide at lade være. I mit tilfælde er jeg slet ikke i tvivl om HVORFOR jeg bør lade være så det er min disciplin og handlingen der mangler.

Så nu forsøger jeg altså igen med at lade min telefon ligge og det starter når jeg kommer hjem. Så bliver telefonen lagt uden for rækkevidde.

UA-8832114-1